Friss topikok

  • hesze: Szia! Néha még felnézek, bár őszintén szólva nem vártam, hogy új kommentet találok... Köszönöm szé... (2009.01.22. 02:29) Június
  • sisy: használjátok ki az utolsó két hónapot, mert olyan gyorsan telik el, h nem gondolnátok... Főleg h a... (2008.05.04. 13:58) Hétköznapok
  • mela: Nem nézed az emiled? (2008.04.15. 21:33) Tilt
  • papi: Fallosz? (2008.04.06. 03:01) Fallas
  • Fletó: KPO-n a többiek kapnak 7 forduló előnyt, mert szerény számításaim szerint a 9. rundó lesz a másodi... (2008.03.16. 20:03) Bolgárok, buli, fanta

Nehany eszrevetel ill. jotanacs

2008.02.04. 14:46 hesze

Udv.

Arra gondoltam, most osszegzem egy par pontban legfontosabb tapasztalataimat, hatha valaki erre jar, hasznat veheti.
1. Egy kilo lilahagyma annyiba kerul, mint negy kilo narancs! Ezt mondjuk mindenki eldontheti hogy jo-e, en special nem orulok neki.
2. Ha ki van rakva egy kresz-tabla, hogy "a gyalogosforgalom tilos", az azt jelenti, hogy gyalog arra kell menni, mert az a legrovidebb. Kulonben esze agaba nem jutna senkinek arra menni, es a tabla sem lenne ott.
3. A spanyolok nem ismerik/nem szeretik a lepcsot mint olyat, legallabbis egy csomo helyen akar tobb szaz metert kell kerulni mert csak rampa visz a feluljarohoz. (Itt tanacsot nem tudok adni).
4. Ha surgosen el kell intezni valamit, megeri inkabb hazaugrani Magyarorszagra! Multkor peldaul bementem egy fenymasoloba, ahol egyvalaki volt elottem. Husz percet vartam, mire elkeszult, es 1 euro 20 centet fizetett. De kedelyesen eldumaltak a vilag dolgairol. Egyszoval hozza kell szoknom, hogy itt semmi sem surgos, mindenre van ido.
5. Ez szorosan kapcsolodik az elozohoz. Ugyintezeshez ajanlott kipihenten ill. sportos oltozetben menni, mert szeket a varakozashoz sehol nem raknak ki. A bankban, meg egyeb helyeken, ahol meg azt is megoldjak, hogy sorszamot kelljen tepni, ott acsorognak egymas hegyen hatan az emberek (nem keveset). Ez mondjuk egy idosebb nenit erinthet igazan kellemetlenul.
+1. Eletemben eloszor lattam szep spanyol not. Igaz csak a teveben, egy vetelkedoben. Mondtam is a lakotarsamnak, erre o azt mondta, hogy "ja, igen o egy hires szineszno". Na ennyit errol, persze azert ez kis tulzas, a karnevalon lehetett latni egyet-kettot.

Na remelem hasznosak voltak, egyebkent nagyjabol minden OK, ma korbevezettek minket az egyetemen, vegre talalkoztunk mas erasmusosokkal is. Meg kajaltam a menzan - egesz jo a valasztek meg az arak. Meg nem tudom mi lesz ma vagy ezen a heten de majd meglatjuk. Udv, majd jelentkezem.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hesze.blog.hu/api/trackback/id/tr17324840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halmester 2008.02.05. 11:30:06

Szevasz Tökikém!:D
Örülök, hogy jól mennek a dolgaid kint Hispániában, mert itthon van ehgy pár gond:) Írok iwiw-en bővebben, mert van pár ügy, amit nem tudok egyenlőre elintézni (de van olyan is, amin már túlvagyok:)). Olvasd el mindenképpen majd, ha tudod.
Kellemes csajozást, meg strandolást!:D
csőváz
süti beállítások módosítása